Az Ideje az építésnek c. kiállítás a Teleki László Alapítvány és a Magyarság Háza közös projektje. A tárlat a magyar kormány által létrehozott és finanszírozott, a Teleki Alapítvány szervezésében működő Rómer Flóris-terv keretében megvalósult felújításokat mutatja be. A 2018-ban megnyitott vándorkiállítást igyekszünk a Kárpát-medence minden szegletébe eljuttatni, így az járt már – a teljesség igénye nélkül – Budapesten, a kárpátaljai visken, Ungváron és Beregszászon, a felvidéki Zselízen, Komáromban, Kassán, Szepsin, Királyhelmecen, Borsiban, látható volt az erdélyi Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Csíkszeredán, Székelyudvarhelyen, Csíkrákoson és Marosvásárhelyen. Nagyszebenbe Vajdahunyadról érkezik.

Ideje az építésnek – Megújuló műemlékek a Kárpát-medencében kiállítás 2022. augusztus 11-én, csütörtökön 12 órakor Nagyszebenben, a Brukenthal Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban (Nagyszeben, Tribunei u. 6.) nyílik.

A megnyitón köszöntőt mond Dr. Chituță Alexandru, a múzeum marketing főosztályának vezetője, a kiállítást megnyitja Kiss Lóránd festőrestaurátor.

Fedél kerül a pókafalvi romtemplomra
A középkori falképek feltárása és konzerválása Alsótőkön