marosillye

Elkezdődtek a marosillyei római katolikus templom tetőjavítási munkálatai

A középkori műemlék tetőszerkezetének javítására már a templom héjazatának károsodása miatt is nagy szükség van: a szentély északi oldalán a cserepek elmozdultak, az eresz beszakadt. A sekrestyénél szintén beszakadtak a héjazatot tartó szarufák, a befolyó vizet pedig a boltozat rávezeti a templomhajóra. A nedvesedés miatt a vakolat nagy felületben válik le a templom faláról.

Bővebben

utmutato

Útmutató épített és tárgyi örökségünk megóvásához

A Teleki László Alapítvány gondozásában jelent meg az Útmutató épített és tárgyi örökségünk megóvásához c. könyv második bővített kiadása. A kötet segítséget nyújt a tulajdonosoknak, illetve a műemlékek karbantartásával és megóvásával foglalkozó civil szervezeteknek az épületek és műtárgyak szakszerű állagmegóvásához és karbantartásához.

Bővebben

Egy művészettörténeti szenzáció nyomában

Néptáncbemutatóval színesített teltházas konferenciát rendezett a Teleki László Alapítvány a Magyarság Házában a műemlékvédelmi világnap alkalmából. A 2017. április 18-i rendezvényen szó esett a kiszsolnai Giotto-freskómásolat felfedezéséről, azonosításáról és helyreállításáról, valamint a mezőségi forgatós tánc reneszánsz kapcsolatairól is.

Bővebben