A Teleki László Alapítvány 2022. április 28-án Budapesten, Rómer Flóris Terv ‑ Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében címmel műemlékes konferenciát rendez magyarországi és kárpát-medencei műemlékvédő szakemberek részvételével. A konferencia célja, hogy ismertesse a Rómer Flóris terv elmúlt év eredményeit. A fórum lehetőséget teremt a Kárpát-medence különböző vidékein dolgozó szakemberek találkozására, konzultációkra és szakmai vitákra is.

A konferencián Füleky Zsolt Építészeti, Építésügyi és Örökségvédelmi helyettes államtitkár adja át a Kárpát-medencei örökségvédelemben végzett kimagasló munkáért járó Granasztói György-díjat.

A konferencián kerül bemutatásra az Élhető örökség – Válogatás a Népi Építészeti Program helyreállításaiból c. kötet. A reprezentatív album a Magyar Kormány által elindított, a Teleki László Alapítvány lebonyolításában megvalósuló Népi Építészeti Program legkiválóbb felújításait mutatja be.

A konferencia nyilvános, de azon csak előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. A konferencia online is követhető.

Program

Regisztrációs lap

Kövesse élőben a Teleki Alapítvány konferenciáját!
Cikk a Teleki László Alapítvány felújításairól a Magyar Krónikában