visk18Újabb képeket kaptunk az Ideje az építésnek kiállításról. A kárpátaljai Visk polgármesteri hivatalának második emeleti kiállítótermében látható tárlat december 1-jén nyílt meg, és azóta sokan meglátogatták.

A megnyitón Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója így beszélt az alapítvány Kárpátaljához fűződő viszonyáról, és arról, hogy a korábban az anyaországban bemutatott kiállítást miért éppen ide hozták először a határon túli helyszínek közül: „Azért Viskre hoztuk el először a kiállítást, mert Kárpátalját a széléről indulva szeretnénk bejárni. Visk központi helyszíne a mi munkánknak, egyrészt azért, mert itt a református templomon dolgoztunk, másrészt a tájház res­taurálása is hozzánk kapcsolódik, valamint viskiekkel dolgozunk az első pillanattól kezdve a restaurálási munkákon. Így több szálon kapcsolódunk a településhez.”

Diószegi László a megnyitón a Kárpátaljalap.net kérdésére elmondta azt is, hogy terveznek újabb kárpátaljai projekteket is. Éppen most készülnek a sárosoroszi református templom felújítására, Nagybégányban pedig tavasszal kezdődik el a munka. De tervezik Csepében és Beregardóban, valamint Szőlősgyulán is a református templomok felújítását, ezenkívül Nagyszőlősön a ferences rendház tetőzetének megjavítását is.

Az Ideje az építésnek Visken január közepéig látható, utána folytatja Kárpát-medencei vándorútját — hogy merre megy tovább, arról nemsokára hírt adunk.

Kárpátalja és Borsi az Echo TV-ben
Tiszabökényi görögkatolikus fatemplom felújítása - sajtóvisszhang