Április 9-én reggel 9 órától rendezzük Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban a Rómer Flóris-terv – Megújuló épített örökség a Kárpát-medencében című nagy konferenciánkat.

A 2015-ben útjára indított Rómer Flóris-terv keretében eddig majdnem százötven határon túli magyar műemlék újult meg részben vagy egészben. A programra egy februári kormányhatározat értelmében idén már 500 millió forint jut.

A konferencián számba vesszük az eddig elért eredményeket. A műemlékes szakemberek és restaurátorok, kivitelezők előadásaiból képet kaphatunk mind a program elméleti, mind pedig gyakorlati működéséről.

A nap végén átadjuk a 2017-ben létrehozott Granasztói György-díjat, amelynek átadására Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kértük fel, aki elfogadta meghívásunkat.

A számos izgalmas előadást kínáló, a határon túli műemlékvédelem legnagyobb éves seregszemléjének számító konferencia nyilvános, arra minden érdeklődőt szeretettel várunk. Részletek és jelentkezés a telekialapitvany@gmail.com címen!

A konferencia teljes és végleges programja elérhető itt.

Határon túli műemlékekről a Karc FM-n
Nagyinterjú Dr. Diószegi Lászlóval a Demokratában