kutyfalvaA Maros megyei Kutyfalva (Cuci) község református temploma egyhajós, poligonális szentélyzáródású épület, nyugati homlokzatához kapcsolódó toronnyal. A hajót és a szentélyt egységes, cserép héjazatú nyeregtető fedi. A torony háromszintes, a falakra négy irányba félkörös záródású, zsalugáteres ablaknyílásokat építette.

A gúla alakú, bádogfedésű toronysisakot 2016. június 19-én egy tornádó szerű nagy vihar ledöntötte. Különleges szerencse, hogy a sisak nem a templomhajóra dőlt, így az épületben nem keletkeztek számottevő károk.

A Rómer Flóris Terv 2016. évi vis maior-kerete segítségével megtörtént a kárelhárítás, a veszélyessé vált maradványok és megsérült szerkezetek visszabontása, valamint ideiglenes védőtető épült. Elkészült a torony felmérése és az egykori toronysisak maradványainak dokumentálása.

A Rómer Flóris Terv támogatásának és más forrásoknak köszönhetően 2018-ban megtörtént a toronysisak újjáépítése. A Guttmann Szabolcs építész által tervezett  új toronysisak a régi alapján tervezett, hagyományos formát követő építmény. A munkálatokat Böndi László vállalkozó végezte el.

Befejeződött a Marosvásárhely melletti Harcó református templomának külső felújításának első üteme
Határon túli magyar műemlékek restaurálásáról nyílt kiállítás Budapesten